Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na biszkoptach na zimno przełożony aksamitną masą truskawkową
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5553
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7757
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5323
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5553
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7757
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5323
Składniki
Masa truskawkowa: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (ok. 130 ml) i mieszamy aż nie będzie grudek. Zostawiamy do ostygnięcia. Śmietany ubijamy z cukrem pudrem, gdy galaretka ostygnie(ale nie stężeje) wlewamy ją do śmietany i ubijamy na gęstą masę. Ważne! Najlepiej dodawać pomału galaretkę żeby kontrolować gęstość masy, jeśli wlejemy jej za dużo to masa będzie za rzadka. Na formę ( u mnie okrągła na tartę) wykładamy biszkopty w wolne przestrzenie można dać drobno posiekane biszkopty. Wlewamy masę, wygładzamy łyżką. Zostawiamy na noc w lodówce
Masa Kokosowa: Do rondla wlewamy na dno wodę stawiamy na gaz, jak zacznie wrzeć dajemy mleko z cukrem i mieszamy, gdy się zagotuje dodajemy wiórki kokosowe, nadal gotujemy dopóki wiórki nie wsiąkną całego mleka. Zdejmujemy z gazu dodajemy margarynę mieszamy aby się rozpuściła. Gdy masa ostygnie delikatnie formujemy kulki i układamy na wierzchu tortu, na kuleczki z wiórek układamy truskawki wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.