Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka tarta idealna do truskawek i innych owoców sezonowych
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231786
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4971
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36444
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231786
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4971
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36444
Składniki
Mąkę wymieszaj z migdałami i cukrem, dodaj 2 jajka i posiekane masło. Ciasto należy szybko zagnieść i włożyć do lodówki. Formę do tarty wylep 3/4 ciasta i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Piecz przez 10 minut.
Lekko złote ciasto wystudź, posmaruj 2 łyżkami konfitury i powykładaj na nią gęsto truskawki. Pozostałe ciasto rozwałkuj i pokrój na paski. Ułóż z nich kratkę na tarcie. Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego tym razem do 180 st C i piecz przez 20-25 minut. Po upieczeniu tartę posmaruj pozostałą konfiturą utartą z 1 łyżką wody. Smacznego! * Przepis oparty na tartach z przepisów zamieszczonych w "Claudii" Czerwiec, 2010r.