Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 20
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 86
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 20
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 86
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Składniki
Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki.
Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników.
W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty.