Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6099
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1860
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6099
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1860
 
         
         
                Składniki
Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki.
Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników.
W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty.