Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekkie ciasto bez pieczenia. Pianka jogurtowo-śmitanowa w trzech smakach, mus z truskawek i brzoskwiń. Pycha.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5567
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8841
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7775
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5336
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5567
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8841
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7775
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5336
Składniki
Dno tortownicy ( 24 x 24 ) wyłożyć folią aluminiową. Śmietanę ubijać na sztywno. Dodawać jogurt i tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszać i kolejno wylewać do tortownicy. Każdą warstwę chłodzić w lodówce aż stężeje. Truskawki zmiksować z cukrem. Dodać tężejącą galaretkę i wylać na warstwę jogurtowo-śmietanową. Tak samo postąpić z brzoskwiniami. Na końcu udekorować wierzch ciasta owocami i zalać tężejącą galaretką krystaliczną. Zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Smacznego.