Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, może zastąpić tort
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 165
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 99
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2291
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 165
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 99
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2291
Składniki
żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia
cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok
jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce
śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną
biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia, kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki.
dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.