Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy do zapamiętania 3 składniki po 250 g. Twarogowo-francuskie ciasteczka wystarczy wymieszać z robocie kuchennym, potem już tylko wykrawanie, zlepianie, pieczenie i jedzenie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6142
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1889
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6142
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1889
 
         
         
                Składniki
Około 35-40 ciasteczek. Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystko miksujemy w robocie kuchennym na gładką masę, przekładamy na folię przezroczystą, zawijamy i schładzamy min. 30 minut.
Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Z każdej wałkujemy placek grubości do 1/2 cm, suto podsypując mąką. A ciasta wykrawamy koła, u mnie 8 cm. Po środku kółka kładziemy cząstkę brzoskwini i zlepiamy boki.
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia , pieczemy w 170 C około 30 minut. Ciepłe bułeczki posypać cukrem pudrem.