Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy do zapamiętania 3 składniki po 250 g. Twarogowo-francuskie ciasteczka wystarczy wymieszać z robocie kuchennym, potem już tylko wykrawanie, zlepianie, pieczenie i jedzenie.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 156
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4214
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8711
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 156
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4214
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8711
Składniki
Około 35-40 ciasteczek. Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystko miksujemy w robocie kuchennym na gładką masę, przekładamy na folię przezroczystą, zawijamy i schładzamy min. 30 minut.
Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Z każdej wałkujemy placek grubości do 1/2 cm, suto podsypując mąką. A ciasta wykrawamy koła, u mnie 8 cm. Po środku kółka kładziemy cząstkę brzoskwini i zlepiamy boki.
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia , pieczemy w 170 C około 30 minut. Ciepłe bułeczki posypać cukrem pudrem.