Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że pieczenie ciast musi być trudne? Ten prosty, ale efektowny przekładaniec sprawdzi się zarówno na niezobowiązujące spotkanie z przyjaciółką, jak i większe, rodzinne uroczystości.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19973
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 519
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 579
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7000
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244329
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19973
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 519
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 579
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7000
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244329
Składniki
Zrób biszkopt. Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z mąkami. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno i dodawaj stopniowo cukier. Następnie wlewaj pomału żółtka. Dodawaj małymi porcjami mąkę i mieszaj drewnianą łyżką (delikatnie!). Dodaj wodę i nadal miksuj na niskich obrotach — tylko do połączenia składników.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Ciasto piecz ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
Przygotuj krem. Budyń ugotuj i ostudź, a następnie zmiksuj go z masłem i stopniowo dodawaj cukier i mascarpone.
Przekrój biszkopt wzdłuż na 3 części. Na dolny biszkopt wyłóż dżem, potem znowu połóż biszkopt, na niego krem śmietankowy. Potem znowu biszkopt i na wierzch znowu krem śmietankowy. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto przed podaniem schłodź w lodówce.