Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny przepis na puszyste i delikatne ciasto z borówkami, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do porannej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta. Wykonasz łatwo a smak ciasta zaskoczy każdego.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 129
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 434
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 99
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 112
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 129
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 434
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 99
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 112
Składniki
1. Masło rozpuszczam i studzę. Jajka wbijam do naczynia miksującego, wsypuję cukier i miksuję około 5 minut. Następnie wsypuję mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i ponownie miksuję . Wlewam stopniowo rozpuszczone masło i mleko, jak uzyskam jednolitą masę, ciasto wylewam do formy, wcześniej natłuczonej masłem.
2. Układam umyte, osuszone borówki i piekę 40 minut w 180°C 3. Po upieczeniu ciasto studzę i posypuję cukrem pudrem.
4. Gotowe. 5. Smacznego.