Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto ze śliwkami. Doskonałe na niedzielny deser po obiedzie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258469
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli , ubić mikserem na sztywno, dodawać małymi porcjami 160 g cukru , cukier waniliowy, dalej ubijać, dodać żółtka . Następnie dodawać naprzemiennie 320 g mąki połączonej z proszkiem do pieczenia, oleju i wody i mieszać delikatnie łyżką. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać śliwki. Wyłożyć kruszonkę na śliwki. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 oC. Czas przygotowania 30 minut.