Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ucierane ciasto z owocami, bardzo smaczne i i bardzo łatwe w przygotowaniu. Taki smak pamiętam z dzieciństwa, wtedy jednak jogurty greckie nie były aż tak znane i tego typu ciasta piekło się po prostu ze śmietaną. A jeżeli nie macie truskawek? Idealnie nadadzą się do niego inne owoce, np. maliny, jagody, rabarbar itp.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18817
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9537
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 96
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18817
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9537
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 96
Składniki
1. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiewamy do miski. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym na puch (ok 5 minut), cały czas miksując wbijamy po 1 jajku, a następnie dodajemy na przemian mąkę i jogurt grecki wymieszany z mlekiem.
2. Tak przygotowaną masę przelewamy do blachy o wymiarach 30 x 25 cm, a następnie wbijamy w nią truskawki. Wierzch ciasta posypujemy orzechami, słonecznikiem i brązowym cukrem. Ciasto pieczemy ok 1 godziny w 180*C. Przed podaniem ciasto studzimy. SMACZNEGO :-)
zdj
zdj
zdj
zdj