Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu kruche ciasto z jabłkami i budyniową masą.
Kto nie lubi zapiekanek z kiosków przy dworcach autobusowych albo z prawdziwe...
Odsłon: 283
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 67
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 40
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18037
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 270
Kto nie lubi zapiekanek z kiosków przy dworcach autobusowych albo z prawdziwe...
Odsłon: 283
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 67
Bardzo lubię proste dania pełne warzyw,aromatów i smaków. Jednym z takich dań...
Odsłon: 40
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 18037
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 270
Składniki
Z mąki, żółtek, jajka, cukru pudru, śmietany, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną rozwałkowaną część ciasta włożyć do wysmarowanej margaryną i wysypaną bułką tartą dużej blachy.
Umyte, obrane i pokrojone w ósemki jabłka ułożyć na cieście. Ugotować dwa budynie z 4 szklankami mleka. Gorący budyń wylać na ułożone jabłka. Na wierzch wyłożyć drugą rozwałkowaną część ciasta.
Tak przygotowane ciasto piec około 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku. Upieczone i wystudzone ciasto przed podaniem posypać cukrem pudrem.