Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu kruche ciasto z jabłkami i budyniową masą.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
Z mąki, żółtek, jajka, cukru pudru, śmietany, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną rozwałkowaną część ciasta włożyć do wysmarowanej margaryną i wysypaną bułką tartą dużej blachy.
Umyte, obrane i pokrojone w ósemki jabłka ułożyć na cieście. Ugotować dwa budynie z 4 szklankami mleka. Gorący budyń wylać na ułożone jabłka. Na wierzch wyłożyć drugą rozwałkowaną część ciasta.
Tak przygotowane ciasto piec około 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku. Upieczone i wystudzone ciasto przed podaniem posypać cukrem pudrem.