Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, a zarazem pyszne:) Polecam:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1618
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1618
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2148
Składniki
Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i pozostawić w ciepłym miejscu by zrobiły się półpłynne.
Mąkę przesiać i posiekać z margaryną. Dodać cukier waniliowy, jajka, płynne drożdże oraz śmietanę. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na chwilę by drożdże zaczęły pracować.
Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w grubsze plasterki. Jeśli ktoś lubi cynamon można jabłka posypać delikatnie cynamonem. Podrośnięte ciasto rozwałkować jak na pierogi. Wykrawać szklanką (ja używam kufla do piwa) krążki. Kawałek jabłka kłaść na środek krążka i sklejać na pół jak pierogi.
Posmarować je roztrzepanym białkiem i piec 15 minut w 170 stopniach, ( ja piekę z termoobiegiem) aż uśmieszki się przyrumienią.Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Mi z tej porcji wychodzi ok. 40 sztuk.