Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 688
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4179
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17411
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3260
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 220
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 688
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4179
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17411
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3260
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 220
Składniki
Biszkopty smarujemy powidłami i po 2 łączymy ze sobą i układamy na blaszce.Margarynę,cukier,kakao i wodę gotujemy ok 5 min.Studzimy dodajemy 1 jajko i 5 żółtek,mąkę z proszkiem.5 białek+3 z kremu ubijamy i mieszamy z ciastem.Zalewamy biszkopty i pieczemy 180st 35min
Przygotowujemy krem;budyń,cukier,żółtka,mąkę odrobinę mleka rozcieramy w garnku i zalewamy wrzącym mlekiem.Gotujemy aż zgęstnieje,zimny ucieramy z masłem.
Przygotowujemy polewę;margarynę,cukier ,kakao,śmietanę zagotowujemy.Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i dodajemy do polewy.
Ostudzone ciasto smarujemy kremem i polewamy lekko tężejącą polewą