Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2305
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4396
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1328
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 312
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2305
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4396
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1328
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 312
Składniki
Biszkopty smarujemy powidłami i po 2 łączymy ze sobą i układamy na blaszce.Margarynę,cukier,kakao i wodę gotujemy ok 5 min.Studzimy dodajemy 1 jajko i 5 żółtek,mąkę z proszkiem.5 białek+3 z kremu ubijamy i mieszamy z ciastem.Zalewamy biszkopty i pieczemy 180st 35min
Przygotowujemy krem;budyń,cukier,żółtka,mąkę odrobinę mleka rozcieramy w garnku i zalewamy wrzącym mlekiem.Gotujemy aż zgęstnieje,zimny ucieramy z masłem.
Przygotowujemy polewę;margarynę,cukier ,kakao,śmietanę zagotowujemy.Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i dodajemy do polewy.
Ostudzone ciasto smarujemy kremem i polewamy lekko tężejącą polewą