Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W-z to ekspresowe ciasto i smakuje prawie wszystkim .Dodatek mascarpone do śmietany kremówki pozwoli uniknąć dodawania żelatyny , z którą się nie lubię i ciasto jest bajecznie smaczne.
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 289
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 50
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 516
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76014
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 289
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 50
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 516
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76014
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną masę .Dodajemy po kolei żółtka i ubijamy dalej do połączenia się całości .Dodajemy 1 łyżkę wody i 1 łyżkę oleju i ubijamy krótko .Mąkę ,kakao i proszek do pieczenia przesiewamy na sitku i dodajemy w dwóch częściach do masy mieszając delikatnie łyżką ,aby masa nie opadła .Przekładamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ,wyrównujemy delikatnie wierzch i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez około 20 minut .Studzimy i przecinamy wzdłuż na pół .
Masa śmietankowa: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki serka mascarpone Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę ,ale nie za długo ,bo się zacznie rozwarstwiać .Dodajemy mascarpone ubijamy do połączenia się ze śmietaną i przekładamy masą ciasto. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ,dodajemy mleko, mieszamy i polewamy nią ciasto .Wstawiamy do lodówki