Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze ciasto bez pieczenia jest bardzo proste, szybkie, ale najważniejsze bardzo smaczne. Szybko znika z talerza i na jednym kawałku się nie skończy.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1060
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1303
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4397
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 98
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1060
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1303
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4397
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 98
Składniki
Na początku blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (można bez papieru). Następnie spód blaszki wyłożyć herbatnikami. Herbatniki posmarować powidłami śliwkowymi. Wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki (3 - 4 wafelki odłożyć na górę). Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz z serkiem mascarpone . Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Na herbatniki z powidłami rozłożyć połowę śmietany. Na śmietanę rozłożyć herbatniki i rozłożyć pozostałą śmietanę wyrównać. Górę obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami. Ciasto włożyć co najmniej na 3 - 4 godziny do lodówki. Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.