Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze ciasto bez pieczenia jest bardzo proste, szybkie, ale najważniejsze bardzo smaczne. Szybko znika z talerza i na jednym kawałku się nie skończy.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Składniki
Na początku blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (można bez papieru). Następnie spód blaszki wyłożyć herbatnikami. Herbatniki posmarować powidłami śliwkowymi. Wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki (3 - 4 wafelki odłożyć na górę). Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz z serkiem mascarpone . Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Na herbatniki z powidłami rozłożyć połowę śmietany. Na śmietanę rozłożyć herbatniki i rozłożyć pozostałą śmietanę wyrównać. Górę obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami. Ciasto włożyć co najmniej na 3 - 4 godziny do lodówki. Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.