Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze ciasto bez pieczenia jest bardzo proste, szybkie, ale najważniejsze bardzo smaczne. Szybko znika z talerza i na jednym kawałku się nie skończy.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Na początku blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (można bez papieru). Następnie spód blaszki wyłożyć herbatnikami. Herbatniki posmarować powidłami śliwkowymi. Wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki (3 - 4 wafelki odłożyć na górę). Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz z serkiem mascarpone . Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Na herbatniki z powidłami rozłożyć połowę śmietany. Na śmietanę rozłożyć herbatniki i rozłożyć pozostałą śmietanę wyrównać. Górę obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami. Ciasto włożyć co najmniej na 3 - 4 godziny do lodówki. Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.