Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze ciasto bez pieczenia jest bardzo proste, szybkie, ale najważniejsze bardzo smaczne. Szybko znika z talerza i na jednym kawałku się nie skończy.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Na początku blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (można bez papieru). Następnie spód blaszki wyłożyć herbatnikami. Herbatniki posmarować powidłami śliwkowymi. Wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki (3 - 4 wafelki odłożyć na górę). Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz z serkiem mascarpone . Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Na herbatniki z powidłami rozłożyć połowę śmietany. Na śmietanę rozłożyć herbatniki i rozłożyć pozostałą śmietanę wyrównać. Górę obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami. Ciasto włożyć co najmniej na 3 - 4 godziny do lodówki. Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.