Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne wafle w oryginalnym śmietankowo-orzechowowym wydaniu, smakiem przypominające popularne Knoppersy. Niezmiennie proste i szybkie w wykonaniu. Bez pieczenia, bez martwienia się czy wyrośnie lub nie pęknie.
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 202
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 734
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 29
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 142
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1379
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 202
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 734
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 29
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 142
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1379
Składniki
1) Orzechy podprażyć na suchej patelni, a następnie wysypać na ściereczkę i pocierając pozbyć się skórki. Na koniec drobno posiekać. 2) Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. 3) Cały czas miksując dodawać serek homogenizowany, mleko i nutellę. 4) 1/3 masy przełożyć do osobnej miski, dodać kakao oraz przygotowane orzechy i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą posmarować pierwszy wafel i przykryć kolejnym lekko dociskając i drugą masą przykrywając trzecim. 5) Gotowe wafle lekko obciążyć i odłożyć do lodówki na około 3-4 godziny. 6) Po schłodzeniu na powierzchni wafla rozsmarować nutellę i pokroić na kawałki. 7) Gotowe wafle przechowywać w lodówce.