Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądają i szybko z talerza znikają....
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 118
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5484
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1092
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 428
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1166
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 118
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5484
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1092
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 428
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1166
Składniki
Rozpuścić masło w rondelku, dodać cukier i mieszać do momentu zagotowania. Zmniejszyć gaz i dodać śmietanę cały czas energicznie mieszając. Wsypać galaretki i dalej mieszać aż się rozpuszczą. Gotową gorącą masą przekładać wafle.
Gdy masa nam wypłynie z boków posmarowanych wafli zdejmujemy ją tępą stroną noża . Na koniec owijamy folią spożywczą, aluminiową i pakujemy do lodówki najlepiej na nockę. Gotowe kroimy na trójkąty lub klasycznie wg. uznania.
Na zdjęciu użyłam galaretki cytrynowej, pomarańczowej, truskawkowej i agrestowej ale można dodać bardziej egzotyczne kolory jak np niebieski. Smacznego.