Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Symfonia smaku, pomysł na szybkie słodkości, potrafi każdy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7348
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7348
Składniki
Wafle 2 szt. posmarować masą krówkową.
Przykrywamy drugim waflem, otrzymujemy dwie połówki. Na jednej układamy połowę pierników.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, schładzamy. śmietanę ubijamy na puszysto, dodajemy serek mascarpone, ucieramy , dodajemy galaretkę , mieszamy i wykładamy na pierniki, na wierzchu układamy resztę pierników.
Przykrywamy drugim przełożonym waflem, lekko smarujemy masą i posypujemy płatkami migdałowymi.
Schładzamy w lodówce, kroimy na porcje.