Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Symfonia smaku, pomysł na szybkie słodkości, potrafi każdy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Wafle 2 szt. posmarować masą krówkową.
Przykrywamy drugim waflem, otrzymujemy dwie połówki. Na jednej układamy połowę pierników.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, schładzamy. śmietanę ubijamy na puszysto, dodajemy serek mascarpone, ucieramy , dodajemy galaretkę , mieszamy i wykładamy na pierniki, na wierzchu układamy resztę pierników.
Przykrywamy drugim przełożonym waflem, lekko smarujemy masą i posypujemy płatkami migdałowymi.
Schładzamy w lodówce, kroimy na porcje.