Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka - przygotowanie ich to dosłownie chwila, z okazji Walentynek nadamy im kształt serduszek.
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2352
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 466
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 829
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2352
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 466
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 829
Składniki
Na arkuszu ciasta francuskiego równomiernie rozsmarowuję warstwę nutelli. Następnie zwijam oba dłuższe brzegi ciasta do środka w ruloniki.
Za pomocą nitki odcinam kawałki ciasta szerokości 1-1,5cm. Nitka to świetny patent, bo odcięte tak ciasto zachowuje swój kształt, podczas gdy posługujemy się nożem, ciasto może się zdeformować.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Patyczkiem do szaszłyków delikatni wydłużam środek ciasteczek, tak aby przypominały kształtem serduszka. Teraz tylko posmarować ciasteczka rozbełtanym jajkiem i możemy blaszkę wkładać do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut. Ciasteczka są kruche, słodkie i pyszne. Idealne do kawy lub herbaty.