Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka - przygotowanie ich to dosłownie chwila, z okazji Walentynek nadamy im kształt serduszek.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 820
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31461
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 468
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 820
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31461
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 468
Składniki
Na arkuszu ciasta francuskiego równomiernie rozsmarowuję warstwę nutelli. Następnie zwijam oba dłuższe brzegi ciasta do środka w ruloniki.
Za pomocą nitki odcinam kawałki ciasta szerokości 1-1,5cm. Nitka to świetny patent, bo odcięte tak ciasto zachowuje swój kształt, podczas gdy posługujemy się nożem, ciasto może się zdeformować.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Patyczkiem do szaszłyków delikatni wydłużam środek ciasteczek, tak aby przypominały kształtem serduszka. Teraz tylko posmarować ciasteczka rozbełtanym jajkiem i możemy blaszkę wkładać do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut. Ciasteczka są kruche, słodkie i pyszne. Idealne do kawy lub herbaty.