Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku, rozpływająca się w ustach pianka z brzoskwinią-w sam raz na "Walentynkowy dese"..
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 69
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 69
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Składniki
BISZKOPT: białka ubijamy na sztywno i pomału dodajemy cukier, żółtka ciągle mieszając. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną zproszkiem do pieczenia.Pieczemy w małej tortownicy lub małej prostokątnej blaszce wyłożonej papierem dpergaminowym w tem.180 st.C przez ok. 25 minut. Po upieczeniu odklejamy papier i wkładamy biszkopt z powrotem do formy. Ciasto można nasączyć dowolnym ponczem najlepiej z dodatkiem alkoholu.
PIANKA: dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody razem z żelatyną /należy bardzo dobrze rozpuścić żelatynę, żeby nie było grudek/.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i tężejącą galaretkę. Miksujemy jeszcze ok. 2 minuty.
Piankę wykładamy na ostudzony biszkopt i układamy pokrojone brzoskwinie. Zalewamy tężejącą brzoskwiniową galaretką.Wstawiamy do lodówki do całkowitego zatężenia. Piankę dekoryjemy w/g własnejgo uznania. Życzę SMACZNEGO!