Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku, rozpływająca się w ustach pianka z brzoskwinią-w sam raz na "Walentynkowy dese"..
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6248
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4931
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6248
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4931
Składniki
BISZKOPT: białka ubijamy na sztywno i pomału dodajemy cukier, żółtka ciągle mieszając. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną zproszkiem do pieczenia.Pieczemy w małej tortownicy lub małej prostokątnej blaszce wyłożonej papierem dpergaminowym w tem.180 st.C przez ok. 25 minut. Po upieczeniu odklejamy papier i wkładamy biszkopt z powrotem do formy. Ciasto można nasączyć dowolnym ponczem najlepiej z dodatkiem alkoholu.
PIANKA: dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody razem z żelatyną /należy bardzo dobrze rozpuścić żelatynę, żeby nie było grudek/.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i tężejącą galaretkę. Miksujemy jeszcze ok. 2 minuty.
Piankę wykładamy na ostudzony biszkopt i układamy pokrojone brzoskwinie. Zalewamy tężejącą brzoskwiniową galaretką.Wstawiamy do lodówki do całkowitego zatężenia. Piankę dekoryjemy w/g własnejgo uznania. Życzę SMACZNEGO!