Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka,doskonałe na Święta Wielanocne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11112
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13345
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5107
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11112
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13345
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5107
Składniki
W misce lub kuchennym mikserze miksować dwa rodzaje cukru z wanilią i jajkami.Dodać mąkę i masło ciągle mieszając ,aż się wszystko razem połączy na gładko.
Ugniatać ciasto lekko ręką na stolnicy posypanej mąką i zapakować ciasto w folię dobrze przylegającą i włożyć do plastikowej torebki.Ochładzać ciasto przez 2 godziny w lodówce.
Wałkować ciasto na papierze posypanym mąką i wycinać foremkami z ciasta .Ustawić piekarnik na 170*C.Umieścić blache do pieczenia na dole piekarnika.I w zależności od wielkości piec je od 15-20 minut,aby były złotobrązowe.
Można ozdobić ciasteczka gotowym lukrem,który jest dostępny w sprzedaży,lub ozdobić w/g upodobań.