Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z patelni a nie z piekarnika. Kruche, smaczne. U mnie znikają dość szybko.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę z proszkiem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę margarynę i wszystko dokładnie zagnieść. Do rzucamy żurawinę i dalej zagniatamy. W miseczce roztrzepujemy 2 całe jajka z olejkiem waniliowym. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok . 1 cm. Wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Patelnię delikatnie natłuszczamy i smażymy ciastka po ok.5min z każdej strony.
I zajadamy ze smakiem :) Smacznego!