Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z patelni a nie z piekarnika. Kruche, smaczne. U mnie znikają dość szybko.
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 15
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 169
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 258
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 15
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 169
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 258
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę z proszkiem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę margarynę i wszystko dokładnie zagnieść. Do rzucamy żurawinę i dalej zagniatamy. W miseczce roztrzepujemy 2 całe jajka z olejkiem waniliowym. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok . 1 cm. Wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Patelnię delikatnie natłuszczamy i smażymy ciastka po ok.5min z każdej strony.
I zajadamy ze smakiem :) Smacznego!