Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe ciasteczka z chrupiącymi migdałami , smażone na patelni!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7352
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7352
Składniki
Na stolnicę / blat wysypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i dokładanie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobne kosteczki margarynę i wszystko razem dokładnie siekamy. Dorzucamy płatki migdałów i mieszamy , uważając by nie bardzo zgnieść płatki. Jajka roztrzepujemy osobno z olejkiem waniliowym i dodajemy do ciasta. Wyrabiamy. Rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 1cm. Wycinamy ciasteczka ( można szklanką ... foremkami ) Patelnię delikatnie natłuszczamy ( ja używałam pędzelka ) i smażymy ciastka po ok. 5 minut z każdej strony. Uważamy by się nie przypiekły! Zajadamy polane miodem lub posypane cukrem pudrem! Smacznego!