Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe ciasteczka z chrupiącymi migdałami , smażone na patelni!
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22768
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22768
Składniki
Na stolnicę / blat wysypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i dokładanie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobne kosteczki margarynę i wszystko razem dokładnie siekamy. Dorzucamy płatki migdałów i mieszamy , uważając by nie bardzo zgnieść płatki. Jajka roztrzepujemy osobno z olejkiem waniliowym i dodajemy do ciasta. Wyrabiamy. Rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 1cm. Wycinamy ciasteczka ( można szklanką ... foremkami ) Patelnię delikatnie natłuszczamy ( ja używałam pędzelka ) i smażymy ciastka po ok. 5 minut z każdej strony. Uważamy by się nie przypiekły! Zajadamy polane miodem lub posypane cukrem pudrem! Smacznego!