Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z brzoskwiniami to bardzo efektowny i smaczny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Smacznego.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Brzoskwinie obrać, podzielić na połówki, usunąć pestki. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem. Dodać żółtko, sok z cytryny, cukier z wanilią, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Następnie rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, posypać startymi biszkoptami. Ułożyć połówki brzoskwiń, posypać cukrem z wanilią. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-30 minut. Upieczone ostudzić, wyjąć z foremek.
Zimną śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fix ubić na sztywną pianę.
Napełnić szprycę cukierniczą, ozdobić zimne babeczki.
Ułożyć świeże maliny i płatki migdałowe.