Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednym z ulubionych ostatnio u mnie deserów są właśnie takie placuszki. Ile bym ich nie zrobiła i tak wiem że znikną z talerza ponieważ są wilgotne, soczyste, aromatyczne a co dla mnie ważne bardzo proste w wykonaniu.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1872
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14629
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1872
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14629
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Składniki
Ciasto przygotowujemy miksując jajka, mleko, cukier, cukier waniliowy, cynamon z taka ilością mąki aby powstałe ciasto miało gęstszą konsystencje nić typowe ciasto naleśnikowe. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Okrągłą foremką o średnicy ok 2 cm wykrawamy środki jabłek tak aby powstał nam kształt obwarzanków. Każdy krążek jabłkowy moczymy w cieście i smażymy na głębokim rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Obficie posypujemy cukrem pudrem.