Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednym z ulubionych ostatnio u mnie deserów są właśnie takie placuszki. Ile bym ich nie zrobiła i tak wiem że znikną z talerza ponieważ są wilgotne, soczyste, aromatyczne a co dla mnie ważne bardzo proste w wykonaniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112823
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 255
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 379
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 660
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112823
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 255
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 379
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 660
Składniki
Ciasto przygotowujemy miksując jajka, mleko, cukier, cukier waniliowy, cynamon z taka ilością mąki aby powstałe ciasto miało gęstszą konsystencje nić typowe ciasto naleśnikowe. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Okrągłą foremką o średnicy ok 2 cm wykrawamy środki jabłek tak aby powstał nam kształt obwarzanków. Każdy krążek jabłkowy moczymy w cieście i smażymy na głębokim rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Obficie posypujemy cukrem pudrem.