Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, dwusmakowy sernik z galaretką i winogronami :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2777
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 756
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2777
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 756
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 105
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. W misce krótko miksujemy ser z cukrem, esencją oraz śmietanką. Cienką strużką wlewamy żelatynę cały czas miksując.
Połowę masy serowej wykładamy na biszkopty i wstawiamy na chwilę do lodówki. Do pozostałej części dodajemy kakao i miksujemy. Kakaową masę wykładamy na wierzch i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Na stężałym serniku układamy winogrona i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.