Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, dwusmakowy sernik z galaretką i winogronami :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7369
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2866
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7369
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2866
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. W misce krótko miksujemy ser z cukrem, esencją oraz śmietanką. Cienką strużką wlewamy żelatynę cały czas miksując.
Połowę masy serowej wykładamy na biszkopty i wstawiamy na chwilę do lodówki. Do pozostałej części dodajemy kakao i miksujemy. Kakaową masę wykładamy na wierzch i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Na stężałym serniku układamy winogrona i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.