Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne i słodkie ciasto, idealne do popołudniowej kawy!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 84
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4416
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 252
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 84
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4416
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 252
Składniki
BISZKOPT: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części. MASA KAJMAKOWA: Kajmak miksujemy z masłem na gładką masę. MASA BUDYNIOWA: Budynie zalewamy odrobiną mleka, mieszamy. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier, i podgrzewamy. Gdy mleko zacznie się gotować, dodajemy budyń, mieszamy aż będzie gęsty. Do budyniu dodajemy masło, i miksujemy aż masa będzie gładka. BITA ŚMIETANA: Śmietankę w proszku mieszamy z mlekiem, i miksujemy do pożądanej konsystencji. Warstwy układamy następująco: biszkopt masa budyniowa biszkopt masa kajmakowa herbatniki bita śmietana posypka