Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne i słodkie ciasto, idealne do popołudniowej kawy!
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 31
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2755
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 31
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2755
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
BISZKOPT: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części. MASA KAJMAKOWA: Kajmak miksujemy z masłem na gładką masę. MASA BUDYNIOWA: Budynie zalewamy odrobiną mleka, mieszamy. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier, i podgrzewamy. Gdy mleko zacznie się gotować, dodajemy budyń, mieszamy aż będzie gęsty. Do budyniu dodajemy masło, i miksujemy aż masa będzie gładka. BITA ŚMIETANA: Śmietankę w proszku mieszamy z mlekiem, i miksujemy do pożądanej konsystencji. Warstwy układamy następująco: biszkopt masa budyniowa biszkopt masa kajmakowa herbatniki bita śmietana posypka