Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z kruszonką i czereśniami. Sernik wyszedł idealny, pyszny.
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4438
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4438
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/3 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić na blaszkę 30x40,lub rozwałkować. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dołożyć ser,wlać śmietanę, ekstrakt i zmiksować. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać masę na ciasto. owoce-Drylowane czereśnie rozsypać na serze.
kruszonka-Tą zostawioną część ciasta, rozsypać po czereśniach.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.60-70 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień.