Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z kruszonką i czereśniami. Sernik wyszedł idealny, pyszny.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/3 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić na blaszkę 30x40,lub rozwałkować. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dołożyć ser,wlać śmietanę, ekstrakt i zmiksować. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać masę na ciasto. owoce-Drylowane czereśnie rozsypać na serze.
kruszonka-Tą zostawioną część ciasta, rozsypać po czereśniach.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.60-70 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień.