Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny gulasz z piekarnika"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
100 min • Porcja 136 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 6-7 porcji.
Mięso duszę chwilę na oleju, solę, podlewam wodą i gotuję do miękkości. W dużym garnku rozgrzewam olej, szklę cebulę, dodaję pokrojone: fasolkę, ziemniaki, marchewkę, cukinię, pomidory, bakłażany i kapustę. Mieszam.
Do warzyw przekładam mięso razem z wywarem, który utworzył się podczas gotowania. Dodaję czosnek. Doprawiam przyprawami. Przekładam do naczynia do zapiekania. Piekę ok. godziny w piekarniku w 180oC.Źródło: Kobieta i życie