Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i smacznie
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na kwadraty i nacinamy je w czterech miejscach po przekątnych, na każdym kwadracie na środku położyć po połówce brzoskwini i co drugi nacięty róg składamy do środka delikatnie dociskając, następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut, aż sie ładnie zrumienią. Gotowe posypać cukrem pudrem