Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo wilgotne i puszyste, w smaku orzezwiajace:)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26442
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 213
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 449
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26442
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 213
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 449
Składniki
Maslo musi byc miekkie, ucieramy je mikserem, stopniowo dodajemy cukier caly czas ucierajac, az masa bedzie puszysta i jasna. Wbijamy jajka pojedynczo, nadal miksujac. Nastepnie dodajemy skorke z limonki, miksujemy. Make, sol, sode, proszek laczymy ze soba w oddzielnej misce. Do naszej masy przemiennie w 3-4 turach dodajemy skladniki suche i sok z limonki. Miksujemy na najnizszych obrotach, az do polaczenia skladnikow. Forme smarujemy maslem, opruszamy bulka tarta. Ciasto wlewamy do formy, nie moze byc ona wypelniona po brzegi, bo nasza babka pieknie podrosnie, najlepiej tak do 3/4 jej wysokosci. Pieczemy przez ok godzine w nagrzanym do 175 stopni piecu, do suchego patyczka. Po wylaczeniu pieca zostawiamy w nim babke na ok 10min. Kiedy nasza babka ostygnie polewamy ja lukrem: cukier mieszamy z sokiem z limonki. Lukier musi miec konsystencje ciagnaca. Zycze smacznego i wesolych swiat:) Przepraszam za brak polskich znakow.