Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anielsko puszysta i delikatna babka wielkanocna, z cytrynową nutka. To będzie wielkanocny Hit. Zniknie ze stołu w mig.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 71
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 109
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 71
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 109
Składniki
Białka ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę i dodać olej, wodę i sok z cytryny. Dobrze wymieszac. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać lyzka.
Na koniec dodać ubite białka. Wszystkie składniki dobrze połączyć ze soba. Ciasto przelać do niewysmarowanej formy z kominkiem, średnica 26 – 28 cm. Funkcja piekarnika góra -dół. Piec w nagrzanym piekarniku do suchego patyczka, około 35 – 45 minut.
Upieczoną babkę natychmiast wyjąc z piekarnika, formę odwrócić do góry dnem i zawiesić ja na dużej butelce. Patrz film. Zostawić ja tak do wystudzenia. Następnie zrobić krem. Śmietanę ubić z cukrem i kremem cytrynowym.
Wystudzona babkę ostrożnie wyjąć z formy i posmarować z wierzchu kremem. Ozdobić według uznania. Smacznego!