Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anielsko puszysta i delikatna babka wielkanocna, z cytrynową nutka. To będzie wielkanocny Hit. Zniknie ze stołu w mig.
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3744
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 140
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 286
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 477
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3744
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 140
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 286
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 477
Składniki
Białka ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę i dodać olej, wodę i sok z cytryny. Dobrze wymieszac. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać lyzka.
Na koniec dodać ubite białka. Wszystkie składniki dobrze połączyć ze soba. Ciasto przelać do niewysmarowanej formy z kominkiem, średnica 26 – 28 cm. Funkcja piekarnika góra -dół. Piec w nagrzanym piekarniku do suchego patyczka, około 35 – 45 minut.
Upieczoną babkę natychmiast wyjąc z piekarnika, formę odwrócić do góry dnem i zawiesić ja na dużej butelce. Patrz film. Zostawić ja tak do wystudzenia. Następnie zrobić krem. Śmietanę ubić z cukrem i kremem cytrynowym.
Wystudzona babkę ostrożnie wyjąć z formy i posmarować z wierzchu kremem. Ozdobić według uznania. Smacznego!