Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anielsko puszysta i delikatna babka wielkanocna, z cytrynową nutka. To będzie wielkanocny Hit. Zniknie ze stołu w mig.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Składniki
Białka ubić na sztywna piane. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę i dodać olej, wodę i sok z cytryny. Dobrze wymieszac. Następnie do miski przesiać make z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać lyzka.
Na koniec dodać ubite białka. Wszystkie składniki dobrze połączyć ze soba. Ciasto przelać do niewysmarowanej formy z kominkiem, średnica 26 – 28 cm. Funkcja piekarnika góra -dół. Piec w nagrzanym piekarniku do suchego patyczka, około 35 – 45 minut.
Upieczoną babkę natychmiast wyjąc z piekarnika, formę odwrócić do góry dnem i zawiesić ja na dużej butelce. Patrz film. Zostawić ja tak do wystudzenia. Następnie zrobić krem. Śmietanę ubić z cukrem i kremem cytrynowym.
Wystudzona babkę ostrożnie wyjąć z formy i posmarować z wierzchu kremem. Ozdobić według uznania. Smacznego!