Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla poszukiwaczy niecodziennych smaków. Dwukolorowy sernik o smaku dyni i orzechowego karmelu. Sernik nie wymaga mielenia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117861
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8295
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117861
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8295
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Ser krótko miksujemy w robocie kuchennym. Dalej miksując dodajemy cukier, jajko, budyń, mleko i na końcu wlewamy olej. Wszystko miksujemy na gładką masę, będzie dość rzadka. Odlewamy połowę ciasta i mieszamy ze zmielonymi na proszek pestkami dyni i herbatą. Zieloną masę przekładamy do wysmarowanej 17 cm foremki z kominem.
Do drugiej części wsypujemy zmielone w młynku orzechy w miodzie lub batony miodowe. Mieszamy i przekładamy do foremki. Sernik pieczemy w piekarniku w kąpieli wodnej w 170 C, około 40 minut. Dobrze jest zostawić jeszcze sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 20 minut.
Po tym czasie sernik lekko ostygnie i dobrze wyjdzie z formy, możemy go jeść na ciepło, jest wspaniały.