Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla poszukiwaczy niecodziennych smaków. Dwukolorowy sernik o smaku dyni i orzechowego karmelu. Sernik nie wymaga mielenia.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8664
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7259
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4961
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327925
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8664
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7259
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4961
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327925
Składniki
Ser krótko miksujemy w robocie kuchennym. Dalej miksując dodajemy cukier, jajko, budyń, mleko i na końcu wlewamy olej. Wszystko miksujemy na gładką masę, będzie dość rzadka. Odlewamy połowę ciasta i mieszamy ze zmielonymi na proszek pestkami dyni i herbatą. Zieloną masę przekładamy do wysmarowanej 17 cm foremki z kominem.
Do drugiej części wsypujemy zmielone w młynku orzechy w miodzie lub batony miodowe. Mieszamy i przekładamy do foremki. Sernik pieczemy w piekarniku w kąpieli wodnej w 170 C, około 40 minut. Dobrze jest zostawić jeszcze sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 20 minut.
Po tym czasie sernik lekko ostygnie i dobrze wyjdzie z formy, możemy go jeść na ciepło, jest wspaniały.