Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z kawałkami jabłka i orzechów .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 960
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5097
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 960
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5097
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z sodą oczyszczoną , cynamonem . Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy lekkim strumieniem olej i po łyżce mieszanki produktów sypkich . Mieszamy na najmniejszych obrotach miksera do połączenia się składników . Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka , orzechy , rodzynki i czekoladę . Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki ( ciasto jest dość gęste )
Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wyrównujemy . Pieczemy około 45 - 50 minut w temperaturze 170 °C .
Po upieczeniu ciasto wyciągamy i studzimy .