Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczne, bardzo proste ciasto z jabłkami.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1323
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1323
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem , cały czas miksując cienkim strumykiem wlać olej , przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec wmieszać obrane pokrojone w kostkę jabłka. Po wymieszaniu ciasto przełożyć do foremki o długości 36 cm. a szerokości 16 cm. wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Rada; Do ciasta mają być dodane orzechy włoskie posiekane , ja nie dodałam ze względu gdyż była osoba co nie może jeść orzechów.
Ciasto po upieczeniu.
Przygotowanie składników.
Połączenie z przygotowanymi jabłkami.
Przełożenie do foremki.
Ciasto po upieczeniu.