Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczne, bardzo proste ciasto z jabłkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 962
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5097
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 962
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5097
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1388
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem , cały czas miksując cienkim strumykiem wlać olej , przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec wmieszać obrane pokrojone w kostkę jabłka. Po wymieszaniu ciasto przełożyć do foremki o długości 36 cm. a szerokości 16 cm. wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Rada; Do ciasta mają być dodane orzechy włoskie posiekane , ja nie dodałam ze względu gdyż była osoba co nie może jeść orzechów.
Ciasto po upieczeniu.
Przygotowanie składników.
Połączenie z przygotowanymi jabłkami.
Przełożenie do foremki.
Ciasto po upieczeniu.