Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczne, bardzo proste ciasto z jabłkami.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2636
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7167
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2636
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7167
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem , cały czas miksując cienkim strumykiem wlać olej , przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec wmieszać obrane pokrojone w kostkę jabłka. Po wymieszaniu ciasto przełożyć do foremki o długości 36 cm. a szerokości 16 cm. wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Rada; Do ciasta mają być dodane orzechy włoskie posiekane , ja nie dodałam ze względu gdyż była osoba co nie może jeść orzechów.
Ciasto po upieczeniu.
Przygotowanie składników.
Połączenie z przygotowanymi jabłkami.
Przełożenie do foremki.
Ciasto po upieczeniu.