Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste drożdżowe racuchy to znakomity pomysł na wigilijny deser. Do ciasta możecie dodać skórkę otartą z pomarańczy lub aromat waniliowy. Znakomicie będą smakować oprószone cukrem pudrem i cynamonem.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 186
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 186
Składniki
W małym garnuszki podgrzej 100 ml mleka. Do miseczki wkrusz drożdże i wymieszaj je z cukrem. Następnie wlej lenie mleko i dodaj 2 łyżki mąki. Całość zamieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Do dużej miski przesiej mąkę i dodaj szczyptę soli. Następnie wlej zaczyn i wszystko wymieszaj drewnianą łyżką. Dodaj resztę mleka, wbij jajka i ponownie wymieszaj. Przykryj ścierką i odłóż do wyrośnięcia na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Wigilijne racuchy podawaj oprószone cukrem pudrem i cynamonem.