Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste drożdżowe racuchy to znakomity pomysł na wigilijny deser. Do ciasta możecie dodać skórkę otartą z pomarańczy lub aromat waniliowy. Znakomicie będą smakować oprószone cukrem pudrem i cynamonem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4320
Składniki
W małym garnuszki podgrzej 100 ml mleka. Do miseczki wkrusz drożdże i wymieszaj je z cukrem. Następnie wlej lenie mleko i dodaj 2 łyżki mąki. Całość zamieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Do dużej miski przesiej mąkę i dodaj szczyptę soli. Następnie wlej zaczyn i wszystko wymieszaj drewnianą łyżką. Dodaj resztę mleka, wbij jajka i ponownie wymieszaj. Przykryj ścierką i odłóż do wyrośnięcia na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Wigilijne racuchy podawaj oprószone cukrem pudrem i cynamonem.