Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa do zrobienia babka budyniowa można upiec ja w keksówce lub tradycyjnie w formie na babkę z kominem.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 437
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3100
Polecam.
Odsłon: 1896
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 437
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3100
Polecam.
Odsłon: 1896
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodaj olej oraz maślankę, wymieszaj.
Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oraz budyniami.
Dodaj do masy jajecznej, wymieszaj, na koniec dodaj sok z cytryny.
Blaszkę o wymiarach 12x35 posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej ciasto.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.