Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny i aromatyczny biszkopt czekoladowy. Idealny jako baza do wielu ciast. UWAGA! Wszystkie składniki odmierzamy szklanką o pojemności 250ml
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Składniki
W rondelku umieszczamy 3/4 szklanki cukru, wodę, olej i kakao. Podgrzewamy aż całość się rozpuści i połączy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy po łyżce cukru i dalej ubijamy. Kiedy cukier się rozpuści dodajemy po jednym żółtku i ubijamy do momentu połączenia z białkami.
Do ubitej piany stopniowo wlewamy wystudzoną masę kakaową i mieszamy delikatnie szpatułką.
W kilku partiach dodajemy mąkę z proszkiem i sodą i mieszamy dokładnie szpatułką sięgając aż do dna miski, aby mieć pewność że cała mąką rozmieszała się w masie.
Pieczemy w formie o wymiarach 25cm x 30cm przez 45 minut w 180 stopniach (grzałka góra- dół)