Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej ho jak wam mija dzień? biegnę do was z polecanym prze ze mnie sernikiem który wymyśliłam na szybko gdyż kupiłam w promocji twaróg w kostkach z krótką datą ważności a że nie chciałam aby się zepsuł to na szybko wymyśliłam takie oto ciasto z sernikiem
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
Na początek przygotować ciasto kokosowe powinny składniki mieć temperaturę pokojową, ciasto powinno wyjść miękkie i elastyczne. Gdy ciasto jest już gotowe zabieramy się za przygotowanie masy twarogowej
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić ze szczypta soli, żółtka zmiksować z cukrem następnie dodać twaróg i nadal miksować do połączenia się żółtek z twarogiem, po połączeniu się całości dodać śmietanę oraz budyń w proszku a następnie wlać olej i także zmiksować
Do masy serowej dodać ubitą pianę i wymieszać całość za pomocą szpatułki, blaszkę o wymiarach 32/22 wyłożyć papierem do pieczenia ciasto podzielić na dwie części, jedną część wyłożyć na dno blaszki na nią wylać masę serową a następnie na masę położyć dowolnie drugą część ciasta. Piec w 170 stopniach przez 1 godzinę i 10 minut w zależności od piekarnika