Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe ciasto a można trochę wzbogacić o owoce
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 108
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 108
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy mikserem, dodajemy cukier, następnie stopniowo żółtka 2. Mąkę ( 2 ½ szk.) mieszamy z proszkiem do pieczenia i na przemian z wodą oraz olejem dodajemy do masy jajecznej ciągle miksujemy 3. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej ½ szk. mąki pszennej
4. Przygotowujemy tortownice 24 cm x 24 cm i nakładamy ciasto łyżką na przemian raz białą masę raz czarną, utykamy wiśnie 5. Pieczemy w piekarniku 35 minut w 180°C
6. Ciasto gotowe 7. Smacznego