Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z wykorzystaniem wiśni z nalewki, przykryte pierzynką z pianki poziomkowej.
blacha 30/25/6 cm, papier do pieczenia, miska
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3312
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422373
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2347
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3312
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422373
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2347
Składniki
Do osączonych wiśni dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Ze składników na ciasto, zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy wiśnie.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy kisiel poziomkowy z cukrem. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych wiśni.
Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym startym, pozostałym ciastem.
Ciasto pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy, posypujemy cukrem pudrem, kroimy na 12 porcji. Smacznego!!!