Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z wykorzystaniem wiśni z nalewki, przykryte pierzynką z pianki truskawkowej.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5520
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9345
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 184
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5520
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9345
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 184
Składniki
Do osączonych wiśni dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy.
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika.
Pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy, nakłuwamy je widelcem.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy wiśnie.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy kisiel truskawkowy z cukrem.
Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych wiśni. Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym startym, pozostałym ciastem.
Ciasto pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy, posypujemy cukrem pudrem, kroimy na 12 porcji.
Smacznego!!!