Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
składniki na ciasto zmiksować. najpierw jajka z cukrem, póżniej dodać margarynę , mąkę z proszkiem, mak,wiórki kokosowe.Upiec w zwykłej piekarnikowej blaszce.
krem: ugotować budyń ,odstawić do ostudzenia, masło utrzeć z cukrem,dodawać zimny budyń i ucierać krem. Krem budyniowy:drugi budyń ugotować z dodatkiem margaryny i cukru , wszystko wymieszaći. wiśnie zagotować chwilkę tylko aby zabulgotały i koniec,dodać pozostałe 3 łyżeczki żelatyny i cukier. odstawić do stężenia. dzem morelowy wymieszać z rozpuszczoną 1 łyżeczką żelatyny. wyłożyć na zimny placek i ostudzić, następnie krem z budyniu , nast epnie urtarty krem z masłem, i na wierzch polać tężejącą zaprawą z wiśni (już prawie zastygniętej aby nie ściekło z ciasta.Gotowe. na 4 godz do lodówki.