Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To okrągłe ciasteczka cytrynowe, pochodzą ze słonecznej Toskanii. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia. Ciasteczka mają intensywny cytrynowy smak i piękną skorupkę która pęka w trakcie pieczenia.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21953
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21953
Składniki
Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę , następnie dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Cytrynę sparzamy i ścieramy skórkę a następnie wyciskamy sok, dodajemy do masy, oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ręcznie wyrabiamy ciasto i wkłady do lodówki na 1 godzinę .
Następnie ze schłodzonego ciasta odrywaj dowolne porcje i formuj kuleczki. Ciastka możesz robić wielkościowo według własnego uznania mniejsze lub większe .
Każdą kulkę obtaczamy najpierw w cukrze krysztale ,a następnie w cukrze pudrze . Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 st.około 12-15 minut. Buon appetito!