Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na sernik, który mnie zachwycił. sernik zrobiony z jogurtów greckich. Jest lekki, puszysty i cudownie kremowy. Polecam
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24847
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24847
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Składniki
masło, cukier cukier waniliowy oraz jajka miksujemy w malakserze, lub mikserem. następnie dodajemy śmietanę oraz kakao . Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka , dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Ciastem wyklejamy dno blaszki.
Masa jogurtowa Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie.
Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni.Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika nie otwieramy.Przy robieniu masy, może nam się ona wydawać lejąca, i że sernik nie wyjdzie, nic bardziej mylnego, wyjdzie i jest rewelacyjny. Piankowy, delikatny, kremowy :-)