Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę połączenie amerykańskiego Red Velvet z tradycyjną Wuzetką.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7031
Składniki
Ciasto. tortownica 22 cm. Ucieramy margarynę z cukrem , stopniowo dodajemy jajka. Do przesianej mąki dodajemy cynamon, kakao i sodę. Do utartej margaryny porcjami dosypujemy mąkę , powidła i mleko wymieszane z koncentratem buraczanym. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tortownicy i pieczemy w 180 C ok. 40-50 minut. Krem. Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem powstały lukier dodajemy do serka i miksujemy. Śmietanę ubijamy i powoli dodajemy do masy serowej. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, nakładamy zwarty krem, przykrywamy drugą połową ciasta. Polewa. Jagody z cukrem lekko podgrzewamy aż puszczą sok ( pod przykrywką). Jak wystygną polewamy nimi ciasto.