Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę połączenie amerykańskiego Red Velvet z tradycyjną Wuzetką.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto. tortownica 22 cm. Ucieramy margarynę z cukrem , stopniowo dodajemy jajka. Do przesianej mąki dodajemy cynamon, kakao i sodę. Do utartej margaryny porcjami dosypujemy mąkę , powidła i mleko wymieszane z koncentratem buraczanym. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tortownicy i pieczemy w 180 C ok. 40-50 minut. Krem. Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem powstały lukier dodajemy do serka i miksujemy. Śmietanę ubijamy i powoli dodajemy do masy serowej. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, nakładamy zwarty krem, przykrywamy drugą połową ciasta. Polewa. Jagody z cukrem lekko podgrzewamy aż puszczą sok ( pod przykrywką). Jak wystygną polewamy nimi ciasto.