Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny makowiec- prawdziwie wykwintny makowiec, trochę pracochłonny, ale jest bardzo smaczny i taki mokry w smaku!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Składniki
Ciasto: Cukier ucieramy z margaryna i żółtkami. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Wykładamy na foremkę 25/36. Masa makowa: Mak parzymy i mielony dwukrotnie. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, miód, olejek do smaku, rodzynki, skórkę pomarańczy, pokrojone orzechy włoskie. Z białek ubijamy pianę i na końcu dodajemy do maku. Mak wykładamy na ciasto. Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąki i proszek. Margarynę roztapiamy i studzimy, wlewamy do ciasta ciągle miksując. Ciasto wykładamy na mak i pieczemy w 180 stopniach do 50 minut.