Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt do tortów forma 24 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6279
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6279
Składniki
Oddziel białka od zóltek ,białka ubij na sztywno z odrobina soli pod koniec ubijania dodaj cukier i po jednym żóltku cały czas miksować do połączenia składników .
Do miski daje sypkie składniki mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia mieszam ,następnie sypkie składniki wsypuje stopniowo do masy jajecznej i łącze dokładnie .Gotowe ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut do suchego patyczka bo wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej .
Upieczony biszkopt zostawiam do przestygnięcia na 10 minut ściągam rant tortownicy i zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem mogę go wykorzystywać do robienia tortu