Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, można upiec wcześniej, im dłużej leży, tym jest lepszy.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 189
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 189
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Składniki
Margarynę utrzeć, dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru, ucierać. Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, połączyć. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem łyżką. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao.
Do dwóch wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 50 min w 180"