Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, można upiec wcześniej, im dłużej leży, tym jest lepszy.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 50
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 250
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 50
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 250
Składniki
Margarynę utrzeć, dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru, ucierać. Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, połączyć. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem łyżką. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao.
Do dwóch wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 50 min w 180"