Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, można upiec wcześniej, im dłużej leży, tym jest lepszy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31319
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31319
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Składniki
Margarynę utrzeć, dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru, ucierać. Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, połączyć. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem łyżką. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao.
Do dwóch wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 50 min w 180"