Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto ze śliwkami i bezą zapraszam po przepis
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Z maki z proszkiem do pieczenia zółtek ,śmietany 0,5 szkl cukru i margaryny zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąka .Gotowe ciasto dziele na 2 części większą i mniejszą .
Blachę 28 cm wykladam papierem do pieczenia i wyklejam dno większą częścią ciasta na nie układam skórką do dołu wypestkowane śliwki. Białka ubijam ze szczyptą soli dodaje cukier a na końcu budyń ,sztywno ubitą beze wykladam na śliwki równam skubie kawałeczkami pozostałe ciasto na bezę .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 45 minut . Gorące ciasto posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego